Erasmus KA121 "Deniz Mahsüllerinin Pişirilmesinde Farklı ve Yenilikçi Yöntemler (Different and Innovative Methods of Cooking Sea Products)" konulu 21 günlük Avrupa Birliği Staj Hareketliliği Projemizin çalışmalarına 27/02/2023 tarihi itibariyle başlanmıştır.
Kabul edilen projemiz Ka-121 standartlarında olacaktır. Peki nedir bu ka-121
Akredite Kuruluşlar için Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği
Bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenici ve personelinin bilgi, beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Mesleki eğitimdeki öğrenici hareketliliği ile temel mesleki eğitim programlarına devam eden öğreniciler (mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencileri ve meslek kursiyerleri) ve sürekli mesleki eğitim programlarına devam eden öğrenicilerin yurt dışında beceri ve yeterliliklerinin; mesleki eğitim personelinin ise, iş pratiği bilgisi elde etme ve güncelleme veya mesleki eğitim becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır.
Bu bağlamda gerçekleştireceğimiz erasmus projesi 21 günlük öğrenci hareketliliğini kapsamaktadır. 21 günlük yurt dışı stajı olarak gerçeklesecek projede öğrencilerimiz su ürünlerinin temizlemesi, saklaması ve pişirmesi gibi birçok uygulamayı yerinde ve birinci elden tecrübe ederek öğrenecek ve dönüşlerinde bu teknikleri arkadaşlarına öğretecekler.
Öğrencilerinin böyle bir eğitimi alarak dünyalarınıvizyonlarına önemli katkıda bulunmak adına projeyi hazırlayan ve girişimleri yapan İngilizce Öğretmenimiz Şeyma ASLAN BAY'a ve staj boyunca yanlarında olacak alan öğretmeni Elif ASAL ve Alan Öğretmeni Müdür Yardımcısı Onur ÇAKAR'a bir de bu projenin gerçeklesebilimesi için oluşturulması gereken kurullarda bulunup işlerin yürümesini sağlayan diğer alan öğretmenlerine teşekkür ederiz.